This wiki has been archived and made read-only.
For up-to-date information about TkkrLab and it's projects please visit our main website at tkkrlab.nl.

Gogbot 2015

From

Revision as of 22:25, 8 September 2015 by Zeno (Talk | contribs) (Demonstraties)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Event Gogbot
Name Gogbot


Duration 2015/09/10 - 2015/09/13
Information Thema : Internet Off Things


* Location: Oude markt, Enschede


Gogbot is een programma boordevol audiovisueel spektakel. Op diverse locaties in Enschede met mediakunst, robotica, workshops, symposia en een uitgebreid internationaal muziekprogramma op de Oude Markt (gratis) en in poppodium Atak. Voor het volledige programma zie de website van Gogbot.

TkkrLab organiseert dit jaar voor de 5e keer workshops en demonstraties op Gogbot.

Internet of Things

Thema voor deze editie is Internet of Things. Het is natuurlijk heel mooi dat vandaag de dag alles aan te sturen is via internet, maar dit brengt ook zijn risico's mee. Voorals als een product eenmaal op de markt is gebracht komen er vrijwel geen updates voor dat product uit waardoor het kwetsbaar is voor aanvallen van buiten af.

Future Theories

Meer informatie over het programma Future Theories hier

Masterclass IoT : How to hack your own smart device

Wat zijn de risico's van IoT apparaten en hoe bescherm je tegen cybercriminelen. Etische hackers van TkkrLab zal je leren hoe eenvoudig het is om op een IoT apparaat in te breken aan de hand van aantal voorbeelden. Deze masterclass word gegeven op Zaterdag 12 September van 12:30 to 15:30 on de TkkrLab dome. Meer info over de masterclass op onze wiki. Indien je mee wil doen meld je aan op email

Panel Discussie

Van 15:30-17:00 zal er een pannel discussie zijn over IoT waar TkkrLab zal ingaan op de risico's van deze technologie.

Locatie: UT Innovatie Paviljoen

Workshops

Je hoeft je niet van te voren aan te melden voor een workshop, we hebben een aantal plekken beschikbaar die doorlopend voor een van de onderstaande workshops gebruikt kunnen worden. Mocht je ons op de GOGBOT gemist hebben kun je op Zondag 20 September deze workshops volgen bij TkkrLab, zie hier

We geven de workshop op vrijdag en zaterdag van 12:00 t/m 18:00 en zondag van 12:00 t/m 18:00.

Mocht je een workshop gemist hebben na de Gogbot en je wilt hem toch heel graag doen? Kom dan op een dinsdagavond tijdens onze wekelijkse inloopavond bij ons langs of neem contact met ons op. (bestuur at tkkrlab dot nl)

ESPlight

Maak je eigen Internet of Things device met ESPLight. Door onze members Fridgefire en Duality ontwikkeld product met ESP-12 / esp8266 module kun je eenvoudig met je mobiel diverse soorten LED strips aansturen. Voor het in elkaar zetten van de ESPLight ga je de componenten zelf solderen en de ESP programmeren met een voorbeeld programma.

Arduino workshop

De Arduino is een veelzijdige opensource microcontroller die het heel eenvoudig maakt om zelf projecten te maken. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten die kunnen reageren op hun omgeving.

Deze workshop is bedoeld voor mensen die geen ervaring hebben met elektronica en/of Arduino. Je hebt dus geen voorkennis of ervaring nodig voor deelname. Het is een hands on workshop; lekker mee doen dus!

Voor de mensen die al vertrouwd zijn met de Arduino hebben we een vervolg op deze basis workshop ontwikkeld. Hierbij leer je om te gaan met diverse shields (ethernet en datalogger) en bijvoorbeeld het aansluiten van een temperatuursensor en een LCD-scherm.

Zie voor het volledige programma de pagina Arduino workshop

Solderen

In deze workshop kun je op een eenvoudige manier leren solderen, een basis vaardigheid indien je in elektronica geïnteresseerd bent.

IJduino

IJduino is een door IJhack ontwikkelde Arduino variant met een 8x8 pixel LED dot matrix aangestuurd door een ATMega328. Deze soldeer je met de bijgesloten instructies in elkaar en met de meegeleverde programmer kun je eigen programma er op zetten zoals lichtkrant, spelletjes bv tetris en pong etc. De kosten voor de IJduino zijn € 20,= aan de workshop zelf zijn geen extra kosten verbonden. De IJduino mag je na het maken natuurlijk meenemen naar huis.

Electronische dobbelsteen

Met behulp van onze soldeerhandleiding maak je een elektronische dobbelsteen die je meteen mee kunt nemen naar huis. Deze workshop is geschikt voor iedereen, als minimum leeftijd houden we ongeveer 7 jaar aan (afhankelijk van de persoon). De kosten voor de elektronische dobbelsteen zijn € 5, aan de workshop zelf zijn geen extra kosten verbonden. De dobbelsteen mag je na het maken natuurlijk meenemen naar huis.

Demonstraties

We laten ook een aantal van de projecten zien die onze leden hebben gemaakt waarbij we uitleg zullen geven wat en hoe deze projecten tot stand zijn gekomen.

IoT Arduino

We laten ook zien dat je met een Arduino en een ESP-12 (ESP8266) module relatief eenvoudig zelf een IoT kunt maken. Met de ESP module die ongeveer 5 Euro kost kun je verbinding maken met je WiFi netwerk, met de Arduino kun je sensors aanhangen en schaken met het programma dat je zelf kunt maken.

µTkkrLab Hackerspace 'Round' Table

Iedereen is welkom om aan te schuiven aan de hackerspace tafel en kennis met 'hackers' te maken (en aan hun eigen projectje te werken) tot laat in de avond. Mocht je wat interessants zien vraag dan gerust aan de betreffende persoon wat hij aan het doen is.

Avondprogramma

Vanaf ongeveer 19:00 hebben de avond programma. De workshops gaan dan opzij en we maken ruimte voor entertainment.

  • Retro Gaming : speel de golden oldies zoals Mario brothers en meer spellen uit de jaren '80 / '90
  • More..


Voor TkkrLab leden : Intern Tkkrlab wiki