This wiki has been archived and made read-only.
For up-to-date information about TkkrLab and it's projects please visit our main website at tkkrlab.nl.

GOGBOT rehash 2015

From

Jump to: navigation, search
Event GOGBOT rehash
Name GOGBOT rehash


Duration 2015/09/20 - 2015/09/20
Information Herkansing voor soldeer / arduino workshop


* Location: TkkrLab

Van 14:00 tot 16:00

Heb je de gogbot gemist en wil je onze workshop doen kun je komen naar de gogbot rehash.

Aanmelden hiervoor noodzakelijk, dit kan via formulier of een email aan bestuur.

ESPlight

Maak je eigen Internet of Things device met ESPLight. Door onze members Fridgefire en Duality ontwikkeld product met ESP-12 / esp8266 module kun je eenvoudig met je mobiel diverse soorten LED strips aansturen. Voor het in elkaar zetten van de ESPLight ga je de componenten zelf solderen en de ESP programmeren met een voorbeeld programma.

IJduino

IJduino is een door IJhack ontwikkelde Arduino variant met een 8x8 pixel LED dot matrix aangestuurd door een ATMega328. Deze soldeer je met de bijgesloten instructies in elkaar en met de meegeleverde programmer kun je eigen programma er op zetten zoals lichtkrant, spelletjes bv tetris en pong etc. De kosten voor de IJduino zijn € 20,= aan de workshop zelf zijn geen extra kosten verbonden. De IJduino mag je na het maken natuurlijk meenemen naar huis.

Electronische dobbelsteen

Met behulp van onze soldeerhandleiding maak je een Tkkrlab Dobbelsteen die je meteen mee kunt nemen naar huis. Deze workshop is geschikt voor iedereen, als minimum leeftijd houden we ongeveer 7 jaar aan (afhankelijk van de persoon). De kosten voor de elektronische dobbelsteen zijn € 7,50 (inclusief batterij) aan de workshop zelf zijn geen extra kosten verbonden. De dobbelsteen mag je na het maken natuurlijk meenemen naar huis.

Arduino workshop

De Arduino is een veelzijdige opensource microcontroller die het heel eenvoudig maakt om zelf projecten te maken. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten die kunnen reageren op hun omgeving.

Deze workshop is bedoeld voor mensen die geen ervaring hebben met elektronica en/of Arduino. Je hebt dus geen voorkennis of ervaring nodig voor deelname. Het is een hands on workshop; lekker mee doen dus!

Voor de mensen die al vertrouwd zijn met de Arduino hebben we een vervolg op deze basis workshop ontwikkeld. Hierbij leer je om te gaan met diverse shields (ethernet en datalogger) en bijvoorbeeld het aansluiten van een temperatuursensor en een LCD-scherm.

Zie voor het volledige programma de pagina Arduino workshop