This wiki has been archived and made read-only.
For up-to-date information about TkkrLab and it's projects please visit our main website at tkkrlab.nl.

Gogbot 2013

From

Jump to: navigation, search
Event Gogbot
Name Gogbot


Duration 2013/09/05 - 2013/09/08
Information Workshop Arduino, solderen en demonstraties op de Gogbot


* Location: Enschede


Gogbot is een programma boordevol audiovisueel spektakel. 10 locaties in Enschede met mediakunst, robotica, workshops, symposium en een uitgebreid internationaal muziekprogramma op de Oude Markt (gratis) en in poppodium Atak. Voor het volledige programma zie de website van Gogbot.

TkkrLab organiseert dit jaar voor de 3e keer zijn workshops en demonstraties op de Gogbot. We pakken het wat groter uit dan vorig jaar, behalve onze workshops hebben we dit jaar ook een avond programma met 1D pong en video games.


Workshops

Je hoeft je niet van te voren aan te melden voor een workshop, we hebben een aantal plekken beschikbaar die doorlopend voor een van de onderstaande workshops gebruikt kunnen worden.

We geven de workshop op Vrijdag en Zaterdag van 12:00 t/m 18:00 en Zondag van 11:00 t/m 18:00. Donderdagavond tijdens de opening kan dit ook, we moeten dan even kijken hoe druk het is en of er ruimte voor is.

Mocht je een workshop gemist hebben na de Gogbot en je wilt hem toch heel graag doen? Kom dan op een dinsdagavond tijdens onze wekelijkse inloopavond bij ons langs of neem contact met ons op. (dave at tkkrlab dot nl)

Arduino workshop

De Arduino is een veelzijdige opensource microcontroller die het heel eenvoudig maakt om zelf projecten te maken. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten die kunnen reageren op hun omgeving.

Deze workshop is bedoeld voor mensen die geen ervaring hebben met elektronica en/of arduino. Je hebt dus geen voorkennis of ervaring nodig voor deelname. Het is een hands on workshop; lekker mee doen dus!

Voor de mensen die al vertrouwd zijn met de arduino hebben we een vervolg op deze basis workshop ontwikkeld. Hierbij leer je om te gaan met diverse shields (ethernet en datalogger) en bv aansluiten van temperatuur sensor en LCD scherm.

Zie hier voor het volledige programma van de Arduino workshop

Solderen

In deze workshop kun je op een eenvoudige manier leren solderen, een basis vaardigheid indien je in electronica geïnteresseerd bent. Met behulp van onze soldeer handleiding maak je een elektronische dobbelsteen die je meteen mee kunt nemen naar huis. Deze workshop is geschikt voor iedereen, als minimum leeftijd houden we ongeveer 10 jaar aan (afh. van de persoon). De kosten voor de electronische dobbelsteen zijn € 5, aan de workshop zelf zijn geen extra kosten verbonden. De dobbelsteen mag je na het maken natuurlijk meenemen naar huis.

Horizontale Zonnewijzer

De zelfbouw horizontale zonnewijzer

Kinderen vanaf 11 jaar kunnen deze zonnewijzer bouwen. De uurlijnen moeten ze zelf constuëren, daarvoor moeten ze wat geduld hebben en nauwkeurig willen werken. Kosten €2. Meer informatie en files.

Demonstraties

We laten ook een aantal van de projecten zien die onze leden hebben gemaakt waarbij we uitleg zullen geven wat en hoe deze projecten tot stand zijn gekomen.

 • Floppy Jukebox Muziek maken met floppy drives.
 • de Liberator-tje, kleine broertje van verboden 3D wapen
 • zelfbouw Quadcopter
 • aansturing van de LED verlichting op de oude markt
 • 3D printing met RepRap open source printer
 • 'Open hackerspace tafel' waar members van andere hackerspaces kunnen aanschuiven.
 • Diverse andere projecten van onze members

Avondprogramma

Deze editie hebben we ook een avondprogramma :

 • Bar met Club mate, theedrank met mate extract en cafeïne om lange nachte door te gaan.
 • 1D pong
 • Video games door Overkill (video en film festival die word gehouden op laatste week van Oktober)
 • More..

Voor TkkrLab leden : Intern Tkkrlab wiki