This wiki has been archived and made read-only.
For up-to-date information about TkkrLab and it's projects please visit our main website at tkkrlab.nl.

JD Discussieavond privacy

From

Jump to: navigation, search
Event Discussieavond over online privacy
Name Discussieavond over online privacy
Website https://www.facebook.com/events/584693031640044/
Contact twente@jd.nl
Duration 2014/10/15 - 2014/10/15
Information Jonge Democraten Discussieavond over online privacy bij CeeCee


* Location: Ceecee (Brouwerijstraat 20, 7523 XD, Enschede)
* Open from: 19:00


De samenleving wordt steeds digitaler. Dat kent veel voordelen, maar brengt ook risico’s met zich mee. Gegevens kunnen door lekken in de beveiliging op straat komen liggen en de interesse van bedrijven om persoonsgegevens commercieel te exploiteren neemt alsmaar toe.

De vraag hoe burgers het beste beschermd kunnen worden tegen de nadelige effecten van deze samenleving is niet makkelijk te beantwoorden. De informatisering van de maatschappij en technologische ontwikkelingen maken de gegevensbescherming uiterst complex. In ieder geval lijkt het van groot belang internetconsumenten beter te informeren over de effecten van de steeds meer data-gestuurde samenleving. Én hierover als Jonge Democraten, de generatie bij uitstek die is opgegroeid met internet, de discussie te voeren.

Wat weet jij al over privacy? En waarom is privacy eigenlijk van zo groot belang? Of je hier nou nog wel of geen mening over hebt: op woensdagavond 15 oktober organiseert JD Twente hierover een discussieavond in samenwerking met Bits of Freedom en het Tkkrlab.

Bits of Freedom

Bits of Freedom is een digitale burgerrechtenorganisatie die zich inzet voor privacy en internetvrijheid. De organisatie verdedigt het grondrecht op de privacy en communicatievrijheid van de Nederlandse burger. Zij probeert het recht te verdedigen door het verspreiden van nieuwsbrieven, schrijven van blogs, organiseren van bijeenkomsten, reageren op wetgeving en het voeren van discussies.

Tkkrlab

Het Tkkrlab is een verzameling van geeks die geïnteresseerd zijn in digitale techniek en programmeren. Zij komen hiervoor bij elkaar in hun eigen ‘hackerspace’: een werkplaats waar aan eigen projecten kan worden gebouwd en workshops worden georganiseerd.

Wie, wat, waar, wanner?

  • Wie: Jonge Democraten Twente, Bits of Freedom en het Tkkrlab
  • Wat: een discussieavond over online privacy
  • Waar: Ceecee (Brouwerijstraat 20, 7523 XD, Enschede)
  • Wanneer: woensdag 15 oktober, 19:00 inloop, 19:30 start programma

Toegang is gratis. Aanmelden kan bij JD Twente (twente@jd.nl). Ook kun je bij ons terecht met vragen over de discussieavond.

Meer informatie