This wiki has been archived and made read-only.
For up-to-date information about TkkrLab and it's projects please visit our main website at tkkrlab.nl.

Ideeën

From

Jump to: navigation, search

Deze pagina biedt ruimte voor ideeën op persoonlijke titel om TkkrLab te verbeteren.

Template: jouw ideeën

@Germinator Ideeën

TkkrLab heeft vaste en variabele lasten. Bedrijfseconomisch gezien is het het verstandigste, om vaste lasten door vaste inkomsten te dekken en variabele lasten (denk aan aanschaf nieuwe apparatuur e.d.) door variabele inkomsten.

Vaste inkomsten:

Als de maandelijkse bijdrages niet voldoende zijn om de huur en afschrijving te betalen, moeten ze denk ik omhoog, of moeten actief meer leden worden geworven. Vooral technische en handige mensen zullen zich aangesproken voelen door Tkkrlab, dus veel potentiële leden zitten op de universiteit, technische hobbyclubs en bij maakbedrijven/bouwmarkten etc. Overige vaste inkomsten kunnen zijn: jaarlijkse donaties als vriend van Tkkrlab, surprise club (deelnemers hieraan ontvangen bijvoorbeeld vier keer per jaar een doe het zelf technisch knutselpakket dat we uitsnijden met de laserprinter) oid. Ik kan persoonlijk goed leven met een iets hogere maandelijkse bijdrage.

Variabele inkomsten:

  • cursussen (gebeurt nu al). Deze kunnen worden gepromoot via foldertjes in de bibliotheken, supermarkten e.d.
  • knutselprojecten (gebeurt nu al) e.g. 3D printer, houten mechanische klok etc.
  • webshop. Tkkrlab leden plaatsen hier hun ontwerpen op. Zodra een bezoeker iets bestelt, maken TkkrLab leden op vrijwillige basis deze bestelling. Van de verkoopprijs minus materiaal- en betalings/verzendkosten gaat 50% naar TkkrLab, 50% naar de bedenker plus uitvoerder van het ontwerp. Deze webshop kan onder de Tkkrlab website worden gehangen.
  • mini promotiematerialen in de vorm van kleine knutselprojecten die een kleine afmeting hebben en in bijvoorbeeld winkels kunnen worden geplaatst.
  • prototype bouwen voor uitvinders. Veel niet-technische mensen lopen rond met goede ideeën maar hebben geen uitvoerder. Vanzelfsprekend is dit niet gratis. Je zou dit als drie pakketten, voor eenvoudig ontwerp, medium ontwerp, complex ontwerp plus maatwerk kunnen aanbieden. Eenvoudig ontwerp bijvoorbeeld voor 200 euro, medium ontwerp voor 500 euro en complex ontwerp voor 1500 euro.

Apparaatfonds:

Verder is het m.i. handig een apparaatfonds in te stellen. Hierin kunnen de variabele inkomsten worden gestort. Dan kunnen we bijvoorbeeld een harsprinter met DHZ zuurkast, folie-stickersnijder en andere snuisterijen aanschaffen.