This wiki has been archived and made read-only.
For up-to-date information about TkkrLab and it's projects please visit our main website at tkkrlab.nl.

Gogbot 2012

From

Jump to: navigation, search
Event Gogbot
Name Gogbot


Duration 2012/09/06 - 2012/09/09
Information Workshop Arduino, solderen en wordpress en demonstraties op de Gogbot


* Location: Enschede


Gogbot is een programma boordevol audiovisueel spektakel. 11 locaties in Enschede met mediakunst, robotica, workshops, symposium, Upload Cinema en een uitgebreid internationaal muziekprogramma op de Oude Markt (gratis) en in poppodium Atak. Voor het volledige programma zie de website van Gogbot.

TkkrLab organiseerd dit jaar weer de nodige workshops en demonstraties op de Gogbot. We pakken het wat groter uit dan vorig jaar, we houden de volgende onderstaande workshops. Je hoeft je niet van te voren aan te melden voor een workshop, we hebben een aantal plekken beschikbaar die doorlopend voor een van de onderstaande workshops gebruikt kunnen worden.

We geven de workshop op Vrijdag en Zaterdag van 12:00 t/m 20:00 en Zondag van 11:00 t/m 18:00.

We doen ook mee met de Powertool race, een race met powertools zoals in ons geval een slijptol.

Workshops

Arduino workshop

De Arduino is een veelzijdige opensource microcontroller die het heel eenvoudig maakt om zelf projecten te maken. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten die kunnen reageren op hun omgeving.

Deze workshop is bedoeld voor mensen die geen ervaring hebben met elektronica en/of arduino. Je hebt dus geen voorkennis of ervaring nodig voor deelname. Het is een hands on workshop; lekker mee doen dus!

Voor de mensen die al vertrouwd zijn met de arduino hebben we een vervolg op deze basis workshop ontwikkeld. Hierbij leer je om te gaan met diverse shields (ethernet en datalogger) en bv aansluiten van temperatuur sensor en LCD scherm.

Zie hier voor het volledige programma van de Arduino workshop

We geven arduino workshops (en vervolg) ook op 15 September vanaf 14:00 in onze hackerspace na de Gogbot, informeer voor de mogelijkheden.

Solderen

In deze workshop kun je op een eenvoudige manier leren solderen, een basis vaardigheid indien je in electronica geïnteresseerd bent. Met behulp van onze soldeer handleiding maak je een elektronische dobbelsteen die je meteen mee kunt nemen naar huis. Deze workshop is geschikt voor iedereen, als minimum leeftijd houden we ongeveer 10 jaar aan (afh. van de persoon). De kosten voor de electronische dobbelsteen zijn € 5, aan de workshop zelf zijn geen extra kosten verbonden.

Mocht je tijdens de gogbot niet de kans hebben gehad om hieraan mee te doen we hebben ook iedere dinsdagavond een inloopavond waar je alsnog de dobbelsteen zelf kunt solderen.

Wordpress

Tegenwoordig is het met behulp van bestaande open source pakketten zoals wordpress zeer eenvoudig om zelf een eenvoudige eigen website op te zetten. In onze workshop laten we zien hoe je in inlogt in het wordpress systeem en zelf een pagina of blog post aanmaakt. Tevens laten we kort zien wat de mogelijkheden zijn om zelf een dergelijke site op te zetten.

Mocht je de smaak te pakken hebben gekregen en zelf een site volledig willen opzetten kom dan naar onze vervolg avond op 29 September 14:00 waar we wat dieper ingaan op de mogelijkheden.


Demonstraties

We laten ook een aantal van de projecten zien die onze leden hebben gemaakt waarbij we uitleg zullen geven wat en hoe deze projecten tot stand zijn gekomen.

Intern Tkkrlab wiki