This wiki has been archived and made read-only.
For up-to-date information about TkkrLab and it's projects please visit our main website at tkkrlab.nl.

Discussie XML en webcomponents

From

Jump to: navigation, search

Discussie pagina over "XML en webcomponents"

Iedereen die wat kwijt wil naar aanleiding van de presentatie of de inhoud van deze pagina wordt hierbij nadrukkelijk uitgenodigd om deze pagina te bewerken.

XHTML en HTML

In de discussie na de presentatie is voorbeeld genoemd over RSS feeds die niet aan XML voldoen, waarom een HTML parser noodzakelijk is in een browser. Deze kan die RSS feeds dan toch gewoon weergeven. Maar X(HT)ML geeft je meer mogelijkheden om te bepalen hoe de DOM tree er uit ziet in de browser en bovendien is een XML parser sneller.

Rick ziet een mogelijke link met IPFS

Je had hier al iets van laten zien, maar met je slides erbij ben ik het beter gaan begrijpen. Custom Elements zijn een grote verrassing, dat is een leuke vondst! Wat ik nog niet had begrepen was dat dit complete objecten zijn, met een XML datakant en een JavaScript codekant. En dat is een erg elegant concept! En ik ben met je eens dat het sterk pleit voor gebruik naar XHTML.

Ik ben met je eens dat het jammer is dat er mensen zijn die niet aan XML willen, en liever minder structuur opschrijven en de browsers het maar laten uitzoeken. Zulke structuurgokkerij is heel vaak de bron van fouten, zelfs security flaws. Het is dan ook code met een kleine "coverage" en lastig te testen. Eigenlijk zou iedereen beide eerst eens moeten proberen, ze serieus moeten afwegen en dan pas een standpunt innemen of structuur nou echt zo eng is in je webdocumenten. Vooral omdat je ze vaak nog gestructureerd genereert ook!

Het zou best kunnen dat dit volwassener model dat jij hier uitdraagt weerklank vindt onder de IPFS-mensen. Die zijn toch al bezig het web op te tillen naar iets dat degelijk en robuust moet zijn, en hoewel dat minder over dataformaten/talen gaat past dit er wel goed bij. Overigens zetten ze willens en wetens in op backward compatibility, omdat ze anders de massa nooit over kunnen halen. Dus daarmee is het probleem nog niet opgelost, maar de toon wordt gezet richting verbeteringen van infrastructuur, een yellow brick lane wordt als het ware beklinkerd.