This wiki has been archived and made read-only.
For up-to-date information about TkkrLab and it's projects please visit our main website at tkkrlab.nl.

Gogbot 2016

From

Revision as of 11:23, 9 September 2016 by Duality (Talk | contribs) (Arduino workshop)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Event Gogbot
Name Gogbot


Duration 2016/09/8 - 2016/09/11
Information Thema : Post Singularity


* Location: Oude markt, Enschede


Gogbot is een programma boordevol audiovisueel spektakel. Op diverse locaties in Enschede met mediakunst, robotica, workshops, symposia en een uitgebreid internationaal muziekprogramma op de Oude Markt (gratis) en in poppodium Atak. Voor het volledige programma zie de website van Gogbot.

Workshops

Je hoeft je niet van te voren aan te melden voor een workshop, we hebben een aantal plekken beschikbaar die doorlopend voor een van de onderstaande workshops gebruikt kunnen worden.

We geven de workshop van vrijdag t/m zondag van 12:00 t/m 18:00.

Mocht je een workshop gemist hebben na de Gogbot en je wilt hem toch heel graag doen? Kom dan op een dinsdagavond tijdens onze wekelijkse inloopavond bij ons langs.

Arduino workshop

De Arduino is een veelzijdige ontwikkel omgeving die het heel eenvoudig maakt om zelf projecten te maken. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten die kunnen reageren op hun omgeving.

Deze workshop is bedoeld voor mensen die geen ervaring hebben met elektronica en/of Arduino. Je hebt dus geen voorkennis of ervaring nodig voor deelname. Het is een hands on workshop; lekker mee doen dus!

Voor de mensen die al vertrouwd zijn met de Arduino hebben we een vervolg op deze basis workshop ontwikkeld. Hierbij leer je om te gaan met diverse shields (ethernet en datalogger) en bijvoorbeeld het uitlezen van een temperatuursensor en aansturen van een LCD-scherm.

Zie voor het volledige programma de pagina Arduino workshop

Solderen

In deze workshop kun je op een eenvoudige manier leren solderen, een basis vaardigheid indien je in elektronica geïnteresseerd bent.

Electronische dobbelsteen

Met behulp van onze soldeerhandleiding maak je een elektronische dobbelsteen die je meteen mee kunt nemen naar huis. Deze workshop is geschikt voor iedereen, als minimum leeftijd houden we ongeveer 7 jaar aan (afhankelijk van de persoon). De kosten voor de elektronische dobbelsteen zijn € 5, aan de workshop zelf zijn geen extra kosten verbonden. De dobbelsteen mag je na het maken natuurlijk meenemen naar huis.

Demonstraties

We laten ook een aantal van de projecten zien die onze leden hebben gemaakt waarbij we uitleg zullen geven wat en hoe deze projecten tot stand zijn gekomen.

PixelMatix

Zie onze eigengemaakt led scherm van 17*10 pixels en speel hier eventueel spellen op. Als je een laptop meeneemt kun je deze zelf aansturen.

Game of Life

Game of Life, soms kortweg Life genoemd, is een in 1970 door de Britse wiskundige John Conway bedachte cellulaire automaat, een tweedimensionaal raster met vierkante 'cellen' die 'levend' of 'dood' kunnen zijn, en die zich volgens vastgestelde regels ontwikkelen en daarbij allerlei patronen kunnen vormen.

Tijdens de Gogbot laten we een interactieve versie zien van dit 'spel'.

Game of Life

3rd Person View

Ervaar jezelf in 'third person view' zoals in diverse videogames.

TalkBot

Kijk hoe AI botjes met jouw en elkaar praten.

Floppy Jukebox

Muziek gemaakt met 4 floppy drives.

2D mini Pong

Gemaakt met 1 ledstrip en een Arduino.

Useless Machine

Zet de machine aan en zie wat er gebeurt.

LedPet

Op een Cyber Kermis moet ook een Cyber politie zijn. Geheel in stijl hebben we een eigen heuse Cyber pet gemaakt.

µTkkrLab Hackerspace 'Round' Table

Iedereen is welkom om aan te schuiven aan de hackerspace tafel en kennis met 'hackers' te maken (en aan hun eigen projectje te werken) tot laat in de avond. Mocht je wat interessants zien vraag dan gerust aan de betreffende persoon wat hij aan het doen is.

Avondprogramma

Vanaf ongeveer 19:00 hebben de avond programma. De workshops gaan dan opzij en we maken ruimte voor entertainment.

  • Retro Gaming : speel de golden oldies zoals Mario brothers en meer spellen uit de jaren '80 / '90
  • More..

Voor TkkrLab leden : Intern Tkkrlab wiki