This wiki has been archived and made read-only.
For up-to-date information about TkkrLab and it's projects please visit our main website at tkkrlab.nl.

Twente Biënnale 2013

From

Jump to: navigation, search
Event Twente Biënnale
Name Twente Biënnale
Website http://2013.twentebiennale.nl/nl/
Duration 2013/05/23 - 2013/06/09
Information 2e editie kunstfestival met als thema 'Identifying Europe'


* Location: Roombeek, Enschede

Twente Biënnale 2013 is de 2e editie van een evenement met internationale topkunst en Oost-Nederlands talent. Het biedt spraakmakende exposities, lezingen, performances, muziek, partnerprojecten en veel meer. TB13 gaat over hedendaagse kunst en maatschappelijke actualiteit. TB13 vindt plaats in de openbare ruimte en bij de culturele instellingen in de wederopbouw en cultuurwijk Roombeek in Enschede.

De Fabrieksschool presenteert zich op het Biennale als de ‘Vrijstaat’ die wij gecreëerd hebben in de binnenstad van Enschede op de Kloosterstraat 1, waar met name toegepaste kunst en aanverwanten in een grote verscheidenheid de boventoon voeren. Wij zijn een collectief creatieven in de breedste zin van het woord. Vooral gezien de onzekere toekomst van de Fabrieksschool voelen wij ons af en toe als vogelvrij-verklaarden, die elk moment uitge-procedeerd kunnen zijn en uitgezet kunnen worden. Maar ondanks deze wetenschap gaan wij op onze locatie, met niet aflatende energie door met ons profileren als actieve Vrijstaat, waar ruimte is voor toegepaste en vrije kunsten, architectuur, mode, kunst, muziek, techniek, anarchistische en underground evenementen en concerten, workshops varierend van computer-technieken, modeontwerp voor kinderen en volwassenen, en nog veel meer.

Aan de ambassade tafel van onze Vrijstaat presenteren we volgende projecten :

Liberator-tje

We hebben de Liberator aangepast naar een klapper pistool Liberator-tje. Kom aan onze tafel en kijk of je het lukt om een klappertje af te schieten.

Floppy Jukebox

Floppy_Jukebox nu met een Euro song en Euro teken