Open dag Hackerspaces Nederland

Open dag Hackerspaces Nederland

Open dag 30 Maart 2019 We doen ook dit jaar weer mee met de jaarlijkse open dag voor alle hackerspaces. Bij TkkrLab laten onze deelnemers diverse projecten zien, demonstreren we onze apparatuur en kun je zelf ook meedoen met diverse workshops. Meer informatie op onze Wiki.
CyberSaturday : The S of Security in IOT

CyberSaturday : The S of Security in IOT

Lezing IoT 23 Februari 2019 14:00 Tegenwoordig moet alles maar met het internet verbonden zijn; Van je smartwatch tot je koelkast, bedrijven proberen nieuwe innovaties uit om je apparatuur Smart te maken. Maar zijn deze apparaten echt Smart en zijn ze veilig? Julian Roseboom laat de valkuilen zien maar kom ook met de ideeën voor verbetering. Dit is een talk voor mensen die willen weten over de fouten die bedrijven hebben gemaakt en mensen die IoT in willen gaan waar ze over na moeten denken.
CyberSaturday : Domotica

CyberSaturday : Domotica

Domotica met MQTT en Node-RED. Aan de hand van werkende voorbeelden in TkkrLab laten we zien wat de mogelijkheden zijn van domotica. We hebben o.a. onze lampen, open/dicht status, koelkast, entreedeur en meer via o.a. Zigbee, MQTT en ander technieken geautomatiseerd. Indien je zelf al hardware hebt zoals nodeMCU of andere domotica neem deze mee. Na de uitleg is er voldoende gelegenheid om hier mee aan de slag te gaan.
TkkrLab Werkplaats

TkkrLab Werkplaats

We hebben een extra ruimte erbij die we als werkplaats gaan gebruiken. We hebben er al de nodige appartuur verhuist zoals onze laser cutter en cnc. Van onze deelnemers hebben we een zaagtafel ter beschikking gekregen en we hopen nog de nodige hout en andere tools in de toekomst aan toe te voegen. Mocht jij nog apparatuur ongebruikt in de schuur hebben staan waarvan je denkt dat het voor TkkrLab interesant kan zijn neem dan contact op met bestuur@tkkrlab.
3D printer bouwweekend 20&21 Oktober

3D printer bouwweekend 20&21 Oktober

20 & 21 Oktober 3D Printer bouwweekend We houden op 20 & 21 oktober weer onze 3e bouwweekend. Deze keer gaan we de Ender van Creality bouwen, de eerste chinese opensource lowbudget printer. Waarschijnlijk zullen we de eerste dag vooral bezig zijn met het bouwen van de printer zelf, op de tweede dag zal er voldoende tijd zijn om de 3d printer te finetunen en beter te leren kennen. Dit allemaal onder deskundige begeleiding van ervaren TkkrLabbers.